Live Scores


powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ VS ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ


Στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες ικανότατων προπονητών που οδήγησαν μικρές ομάδες στην κατάκτηση τίτλων. Ο Ρεχάγκελ και ο Μουρίνιο με τις Ελλάδα και Πόρτο αντίστοιχα συνέτριψαν τα προγνωστικά και την λογική και κατέκτησαν Euro και Champions League. Με όπλα την καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, το δέσιμο της ομάδας, την καλή ψυχολογία και ασπίδα την ΑΜΥΝΑ απέκλεισαν μια σειρά απο αξιόλογες ομάδες με υπερδιπλάσιους και όχι μόνο προυπολογισμούς.
Είναι όμως εφικτό και το αντίστροφο?


     Η Μπαρτσελόνα ίσως είναι η λύση στο ερώτημα καθώς το 2006 και το 2010 κατέκτησε το Champions League με άπειρους προπονητές, Ράικαρτ και Γκουαρτιόλα αντίστοιχα. Στις δύο αυτές περιπτώσεις η Μπαρτσελόνα ήταν απο τα φαβορί της διοργάνωσης (όχι το μεγαλύτερο), έπαιξε το ομορφότερο ποδόσφαιρο και κατα γενική ομολογία δίκαια κατέκτησε τα τρόπαια.
Υπάρχουν όμως και πολλα αντιπαραδείγματα, με πιο τρανταχτό αυτό της Ρεαλ Μαδρίτης η οποία κάθε χρόνο χαλάει του κόσμου τα χρήματα σε μεταγραφές όμως πονάει στην θέση του προπονητή και μένει κάθε χρόνο με άδεια χέρια. Χαρακτηριστικά να αναφέρω πως πρωτάθλημα έχει να πάρει η Ρεάλ απο την τελευταία φορά που κάθισε καλός προπονητής στο πάγκο της, το 2007 με τον Καπέλο και το 2003 με τον τωρινό προπονητή της Εθνικής Ισπανίας Βιθέντε ντελ Μπόσκε.
     Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Μια μεγάλη ομάδα χωρίς την σωστή καθοδήγηση απο τον πάγκο πολύ δύσκολα θα καταφέρει να φτάσει στον προορισμό της. Η Εθνική Αργεντινής το βίωσε αυτό καλά στο πετσί της στα προκριματικά του μουντιάλ όταν πήρε την πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική με πολύ άγχος. Είναι ομάδα υπερπλήρης σχεδόν σε όλες τις γραμμές η οποία όμως πληρώνει την απειρία και το αγύριστο κεφάλι που έχει ο "μικρός" σαν προπονητής Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην προκριματική φάση η άμυνα της Αργεντινής, ο "Θεός" επέλεξε να μην καλέσει τους 2 στηλοβάτες της φετινής πορείας της Ίντερ προς το τρεμπλ, Εστεπαν Καμπιάσο και το "τρακτέρ" Χαβιέρ Ζανέττι και θα πορευθεί στην διοργάνωση με κάποιους Nicolas Otamendi και Mario Bolatti. Εντύπωση επίσης προκάλεσε και η απουσία του Pablo Aimar καθώς είναι παίχτης ο οποίος μπορεί να έρθει απο τον πάγκο και να δώσει τρομερή ώθηση στην ομάδα ειδικά μετα την εκπληκτική φετινή χρονιά που έκανε στην Benfica.
     Με λίγα λόγια ο Θεός (χωρίς εισαγωγικά αυτην την φορά) να βάλει το χέρι του μήπως και δούμε αυτή την υπερομάδα απο το κέντρο και μπροστά να κάνει κάτι αντάξιο της ιστορίας της σε αυτό το μουντιάλ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου