Live Scores


powered by Agones.gr (livescore)

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

TifoziBET


Φίλοι και φίλες του στοιχήματος γεια σας,

Ολοκληρώνεται την Κυριακή το Μουντιάλ της Ν.Αφρικής με δεδομένο την ανακήρυξη μιας νέας Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, κάτι που σπάνια συναντούμε σε Μουντιάλ.

Στις προβλέψεις για τους ημιτελικούς αγώνες μας δικαίωσε η Ολλανδία ενώ η Γερμανία δεν στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων ενός ημιτελικού, με την Ισπανία φυσικά να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και να ετοιμάζεται για την πρώτη της παρουσία σε τελικό Μουντιάλ.. (Η στήλη είχε δώσει ισοπαλία).Οι φούριας ρόχας παρεπιμπτόντως φαίνεται να έχουν πάρει τον αέρα των Γερμανών. Η Γερμανία δεν παύει να είναι η πιο συνεπής ομάδα της τελευταίας δεκαετίας σε μεγάλες διοργανώσεις και αυτό καταγράφεται στα θετικά των πάντσερ.

Προχωρούμε στις προβλέψεις για μικρό και μεγάλο τελικό.

Ουρουγουάη-Γερμανία   Οver 3.5 goals  (2.90)

Περισσότερο ως αγώνας της παρηγοριάς χαρακτηρίζεται από πολλούς ο συγκεκριμένος αγώνας παρά ως μικρός τελικός.
Περιμένουμε ανοιχτό ματσάκι από δύο ομάδες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν,με αρκετά γκολ.
Επίσης η παράδοση είναι ενδεικτική της αδιαφορίας  που επιδυκνείουν συνήθως οι ομάδες στους μικρούς τελικούς.


Ολλανδία-Ισπανία     Ισοπαλία (3.50)    

Ο μεγάλος τελικός.
Η Ολλανδία με το εκπληκτικό αήττητο σερί απέναντι στην Ισπανία που τρέχει με κεκτημένη ταχύτητα στους τελευταίους πέντε αγώνες.
Παρακινδυνεμένη η όποια πρόβλεψη για 1x2 αλλά θεωρώ επικρατέστερο το σημείο της ισοπαλίας. Μικρές διαφορές χωρίζουν τις δύο ομάδες οπότε αναμένεται σκληρή μάχη μέχρι τέλους, με τον καλύτερο να παίρνει την κόυπα.


Θα επανέλθω αύριο με προτάσεις για ειδικό στοίχημα σχετικά με τον τελικό.

Σας χαιρετώ.

*Ολόκληρη η στήλη εδώ   http://worldcupspy.blogspot.com/p/tifozibet.html

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

PallioStoiximata

                09/07/2010  Ώρα 14:40

Πάει λοιπόν και η ημιτελική φάση: Πέρασαν τα δύο μεγάλα φαβορί και πάμε για ένα σούπερ τελικό. Μην περιμένετε φυσικά θέαμα στον τελικό ανάλογο της ποιότητας των δύο ομάδων αλλά ενα πολύ κλειστό παιχνίδι όσο το παιχνίδι είναι στο 0-0 με το ενδιαφέρον να βρίσκετε στο ποιά ομάδα θα καταφέρει να επιβάλει το ρυθμό της ( ψηφίζω Ισπανία). Θα τα πούμε πιο μετά όμως για τον μεγάλο τελικό. Ας δούμε πρώτα τι έγινε στα παιχνίδια της ημιτελική φάσης.
Ολλανδία 3 - 2 Ουρουγουάη: Σε αυτό το παιχνίδι το σκηνικό στο ξεκίνημα ήταν ακριβώς όπως το περίμενα. Οι ολλανδοί να έχουν τον έλεγχο αλλά να μην ρισκάρουν μπροστά. Οι ουρουγουανοί απο την άλλη πιο τολμηροί έκλεψαν τις εντυπώσεις το ξεκίνημα μέχρι που ήρθε το απρόσμενο γκολ του αρχηγού. Απο κεί και πέρα και ενω το παιχνίδι θα έπρεπε να έρθει στα μέτρα των ολλανδών ήρθε απο το πουθενά ο Φορλάν (μόνο αυτόν είχαν να προσέξουν!!!) και με ένα σουτ σήμα κατατεθέν του ισοφάρισε. Κάπου εδώ βρίσκεται και το οξύμωρο της υπόθεσης. Για ενα 30λεπτο μετά οι ουρουγουανοί ήταν καλύτεροι, απείλούσαν περισσότερο και οι ολλανδοί ενω έδειχναν να μην πατούν καλά ήρθε το γκολ απο τον ηγέτη αυτή της ομάδας να τους στείλεί στο τελικό. Κάπου εκεί όλα τέλιωσαν με τον Φορλάν να αποχωρεί τραυματίας και μέσα σε ένα τρίλεπτο η Ολλανδία να καθαρίζει το ματς. Προσωπικά κρατώ την ηρωική εμφάνιση των ουρουγουανών και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα των Ολλανδών.
Ισπανία 1 - 0 Γερμανία: Πάμε τώρα και στο κυρίως πιάτο της ημιτελικής φάσης. Η Ισπανία δίκαια, εμφαντικά και κυρίως εύκολα παρέδοσε μαθήματα ποδοσφαίρου στο ταμπούρι των Γερμανών. Οι γερμανοί απο την άλλοι όπως μας εχουν συνηθίσει μέχρι τώρα στην διοργάνωση όταν παίζουν μεγάλη ομάδα κλείστηκαν στην περιοχή τους και έβγαιναν αραιά και που σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Το κλειδί του αγώνα όμως το είχε ο Ντελ Μπόσκε. Πολύ διαβασμένος σαν ήταν άφησε την Ισπανία να επιτίθεται με 4 το πολύ 5 παίχτες ενω οι υπόλοιποι έμεναν πίσω να προσέχουν τις αντεπιθέσεις των γερμανών. Με αυτό τον τρόπο έσβηασαν επιθετικά την Γερμανία και το μόνο που απέμεινε ήταν το αν θα σκοράρει η Ισπανία, πράγμα που κατάφερε σε μια στημένη φάση με το ΚΑΤ - ΑΛΑΝΙ τον Πουγιόλ (το λογοπαίγνιο το δανείστηκα απο sport24.gr). Έτσι κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με την Ισπανία (βασικά τον Πέδρο) αν ήταν λίγο πιο προσεχτική στην τελική πάσα θα μπορούσε να πετύχε κι άλλο γκολ. Να σημειώσω εδώ πως η Γεμρανία ίσως να διακαιούταν ένα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Το σίγουρο είναι πως η καλύτερη ομάδα πέρασε!!!
Στοιχηματικά τώρα τα πήγαμε εξαιρετικά και ανεβάσαμε κι άλλο το ταμείο μας. Πιάσαμε το ημίχρονο τελικό της Ολλανδίας και το ζευγάρι του τελικού. Έτσι επισημοποιήσαμε το πως θα έχουμε ενα μουντιάλ επιτυχημένο στοιχηματικά με το ταμείο να είναι 100 +... Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους αφιέρωναν λίγο απο τον πολύτιμο χρόνο τους διαβάζοντας την στήλη μου όλο αυτό το διάστημα. Να ενημερώσω πως το blog και κατεπέκταση η στήλη PallioStoiximata θα συνεχίσουν την λειτουργία τους και μετά το μουντιάλ αλλά σε άλλη διεύθυνση η οποία θα γίνει γνωστή μέσο ανακοίνωσης στην κεντρική σελίδα του blog. 
Ανάλυση μικρού και μεγάλου τελικού: Ξεκίνημα θα κάνω με τον μικρό τελικό. Γερμανία και Ουρουγουάη θα αναμετρηθούν στο τελικό της παρηγοριάς όπως πολύ συχνά αποκαλείτε με έπαθλο το χάλκινο μετάλλιο του μουντιάλ. Σε αυτό το παιχνίδι λοιπόν δεν αξίζει να ποντάρετε κάτι το σοβαρό ή πολλά χρήματα. Θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες μάλλον με μισή ντουζίνα αναπληρωματικούς με το κίνητρο και το θέλω να είναι μεγαλύτερο στην μεριά της Ουρουγουάης. Εξάλλου το δήλωσε κιόλας ο Λαμ. Δεν έχω καμιά όρεξη για τον μικρό τελικό είπε και δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω. Θα ποντάρω λοιπόν στην κατάκτηση της τρίτης θέσης απο την Ουρουγουάη.
Μεγάλος τελικός: Ολλανδία - Ισπανία. Τέρμα λοιπόν τα αστεία. Οι δύο ομάδες που έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα στην διοργάνωση δίκαια βρίσκονται στο τελικό. Ομάδες με καλή άμυνα, επιβλητικό κέντρο όπου υπερτερεί η Ισπανία και επίθεση φωτιά όπου υπερτερεί η Ολλανδία. Το ερώτημα όπως προείπα είναι το ποιά ομάδα θα επιβάλει τον ρυθμό της αν και δεν θυμάμαι προσωπικά ενδεκάδα με τον Xavi βασικό και να μην έχει έλεγχο του αγώνα. Όπου κι αν παίζει. Οπόταν εφόσον τα ηνία του αγώνα θα τα έχει η Ισπανία αυτό που απομένει είναι το αν η Ολλανδία θα μπορέσει να χτυπήσει στην κόντρα με τον Ρομπέν ή θα πάθει ότι και η Γερμανία. Διότι είναι σίγουρο πως η ισπανοί πάντα θα έχουν 5 πίσω για κάλυψη είτε επιτίθονται είτε αμύνονται. Θα ποντάρω λοιπόν στην νίκη της Ισπανίας απο την κανονική διάρκεια του αγώνα.

Πονταρίσματα:
1) Νίκη Ισπανίας και τρίτη θέση Ουρουγουάη
Απόδοση δυάδας: 6.40
Ποντάρισμα: 10 euro
Πιθανό κέρδος: 64 euro
2) Ημίχρονο Ισοπαλία/ Τελικό Ισπανία
Απόδοση μονού αποδεκτού: 5
Ποντάρισμα: 10 euro
Πιθανό κέρδος: 50 euro
3) Πρώτος σκόρερ και σκορ: Τσάμπι Άλόνσο 1-0
Απόδοση μονού αποδεκτού: 63
Ποντάρισμα: 2 euro
Πιθανό κέρδος: 126 euro

Αρχικό ποσό: 1000 euro
Τωρινό υπόλοιπο: 1170.87 euro

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Απλά Ανώτερη...

Σπουδαία νίκη-πρόκριση με 3-2 πέτυχε η Ολλανδία στον ψεσινό ημιτελικό με την Ουρουγουάη. Οι "οράνιε", που είχαν την υπεροχή σε ολόκληρο σχεδόν το παιχνίδι, προηγήθηκαν στο 18' με κεραυνοβόλο σουτ του Βαν Μπρόνχορστ από τα 30+ μέτρα στο παραθυράκι του Μουσλέρα, ενώ προηγουμένως είχαν κάποιες ευκαιρίες. Η Ολλανδοί στα επόμενα 25 λεπτά δεν κατάφεραν να σκοράρουν ξανά, παρά την πίεση που έβαλαν στην εστία της Ουρουγουάης και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με 57% κατοχή της μπάλας.

Κάπου εκεί μίλησε η κλάση του Ντιέγκο Φορλάν. Το αστέρι της Ουρουγουάης, αφού προειδοποίησε για τις προθέσεις του σε 1-2 φάσεις προηγουμένως, βρέθηκε στο 41' ελεύθερος στο χώρο του κέντρου και με δυνατό σουτ από τα 30 μέτρα στον κεντρικό άξονα νίκησε τον Στεκέλενμπεργκ.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου περιμέναμε την Ουρουγουάη να έχει πλέον ορθοποδήσει και με καλύτερη ψυχολογία να προσπαθήσει να πάρει την πρωτοβουλία. Με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει, αν υπήρχε μια ομάδα που ήταν επικίνδυνη, αυτή ήταν η Ολλανδία, που δεν είχε καμία διάθεση να χάσει τον αγώνα και την πρόκριση. Στο 71' σε μια επίθεση των Ολλανδών, με γρήγορες προώθησαν τη μπάλα μπροστά, άλλαξαν παιχνίδι από δεξιά στα αριστερά και στα πόδια του Σνάϊντερ, που με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία, αφού κτύπησε και 2 φορές σε πόδια αμυντικών, αλλάζοντας ελαφρώς πορεία.

Δυο λεπτά αργότερα σε μια σέντρα από αριστερά, ο Ρομπέν με πολύ όμορφη κεφαλιά σκόραρε για την Ολλανδία και πλέον όλα φάνηκε να παίρνουν το δρόμο τους, αφού στη συνέχεια οι "Οράνιε" έχαναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη.

Το παιχνίδι δεν είχε ακόμα τελειώσει. Η "Σελέστε" σε μια από τις τελευταίες επιθέσεις τους κατάφεραν να σκοράρουν με τον Περέϊρα στο 92' και να αυξήσουν την αγωνία στο κατακόρυφο, αφού είχαν ακόμα 1-2 λεπτά να ισοφαρίσουν και μείνουν ζωντανοί. Δεν τα κατάφεραν όμως και η Ολλανδία πήρε μια μεγάλη και πανάξια νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, που περιμένει, μαζί με εμάς, τον αντίπαλό της....

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ημιτελική Φάση: Μια σύνοψη

Φτάσαμε αισίως στην Ημιτελική Φάση του Μουντιάλ. Παρά το νωθρό σε θέαμα ξεκίνημα στην φάση των ομίλων, τα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης έχουν ανταμείψει όλους τους ποδοσφαιρόφιλους με όμορφα γκολ, απίστευτες ανατροπές και φυσικά δράση και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η ανανεωμένη Ολλανδία ξεπέρασε το μεγάλο εμπόδιο της Βραζιλίας, ανατρέποντας το εναντίον της σκορ και τα υποτιμητικά προγνωστικά των απανταχού "ειδημόνων" του ποδοσφαίρου. Οι Ολλανδοί έπαιξαν ανοικτά, με πάθος, ομαδικότητα και ουσιαστικό παιχνίδι. Είχαν δηλαδή τα στοιχεία που καμία Βραζιλία απο το 1994 μέχρι και σήμερα δεν παρουσιάζει στο παιχνίδι της. Οι δικαιολογίες για ανικανότητα του προπονητή και ατυχία δεν μπορούν να κρύψουν το διαχρονικό αγωνιστικό κατήφορο της Βραζιλίας. 

Η Ουρουγουάη με την πορεία της στο Μουντιάλ δείχνει καλά διαβασμένη σε κάθε παιχνίδι, με συγκεκριμένους στόχους και στρατηγική στο παιχνίδι της. Έτοιμη να κτυπήσει στα σημεία αδυναμίας της αντίπαλης ομάδας, με παίκτες τεχνίτες αλλά ουσιαστικούς. Κατά την γνώμη μας η αυθεντική αντιπρόσωπος του λατινοαμερικάνικου στυλ ποδοσφαίρου, μαζί ίσως με την Παραγουάη και το Μεξικό, που αδικήθηκαν και θα μπορούσαν κάλλιστα να προχωρήσουν πιο πολύ στη διοργάνωση. Μακρυά από την εύνοια και την εμπορική προώθηση - υπερτίμηση Βραζιλίας-Αργεντινής, Πελέ-Μαραντόνα, Ρομπίνιο-Μέσι και πάει λέγοντας, έχουν μοναδικά όπλα το ταλέντο, το πάθος και την δύναμη.

Η Γερμανία έκλεισε στόματα και έδειξε πώς μια ομάδα μπορεί να συνδυάσει το αστείρευτο ταλέντο με το ουσιαστικό παιχνίδι. Με διαφορά το καλύτερο και ομορφότερο ποδόσφαιρο μέχρι τώρα στο Μουντιάλ, σκόρπισε τους νωθρούς και υπερόπτες Αργεντίνους του Μέσι και του Μαραντόνα, που στα λόγια ήταν παντού, από απόδοση όμως πουθενά. 

Η Ισπανία χρειάστηκε να σπαταλήσει πολλές δυνάμεις για να προκριθεί εις βάρος της μαχητικής Παραγουάης. Παρουσίασε την γνωστή της κατοχή της μπάλας στο χώρο του κέντρου αλλά δεν είχε ουσία και επιθετικότητα στο παιχνίδι της, ώσπου να την απελευθερώσει ο Βίγια με το γκολ του στο 83ο λεπτό. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στον ημιτελίκο με την Γερμανία...

Αναμένουμε τα ματς με αγωνία και αισιοδοξούμε για όμορφο θέαμα...

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

PallioStoiximata

               05/07/2010 Ώρα 18:15

Ανάλυση ημιτελικής φάσης:
Γερμανία - Ισπανία. Το πιο δύνατο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης. Θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί και τελικό της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες που αποτέλεσαν και το ζευγάρι του τελικού του προηγούμενου euro, είναι έτοιμες να δώσουν ακόμα μια συγκλονιστική μάχη με έπαθλο την πρόκριση στο τελικό. Για τους γερμανούς είναι μια συνηθισμένη διαδικασία αλλά για τους ισπανούς κάθε άλλο. Ποτέ δεν κατάφεραν να διακριθούν σε παγκόσμιο κύπελλο και τώρα έχουν χρυσή ευκαιρία. Ποιά είναι καλύτερη ομάδα? Ελα ντε. Πριν την έναρξη του μουντιάλ όλοι συμφωνούσαμε πως είναι η Ισπανία αλλά τώρα κανείς δεν τολμά να υποτιμήση την Γερμανία. Η μετα-Μπάλακ εποχή είναι τουλάχιστο 2 φορές καλύτερη, πιο γρήγορη, με περισσότερους αυτοματισμούς, χωρίς ηγέτες αλλά εργάτες και το κύριοτερο τρομερά αποτελεσματική. Είχα πει και στο προηγούμενο μου ποστ πως αυτή η Γερμανιά έχει τον τρόπο να κάνει το απλό. Εκεί που πρέπει να πασάρει θα πασάρει, τόσο απλά. Χωρίς ντρίπλες και περιττές ενέργειες. Απο την άλλη οι ισπανοί μπορεί να είναι κατώτεροι των περιστάσεων  και των στάνταρ που έθεσαν με την παρουσία τους στο προηγούμενο euro αλλά η ποιότητα τους είναι τρομακτική. Υπερκαλύπτει όποιο πρόβλημα τους παρουσιάστηκε μέχρι τώρα. Αλλά το δυνατό τους σημείο είναι το passing game τους. Με κέντρο xavi, iniesta, alonso και bouskets είναι να μην χάσεις στο "σελήνη" όταν ο διαιτητής ρίχνει το νόμισμα για να διαλέξουν οι αρχηγοί την κατοχή. Αναμένεται λοιπόν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στο οποίο δίνω ένα ελαφρύ προβάδισμα στην Ισπανία. Πολλά τέρματα δεν βλέπω να μπαίνουν καθώς οι γερμανοί δεν θα βρούν τους χώρους που βρήκαν με Αγγλία και Αργεντινή, ενώ οι ισπανοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο σκοράρισμα. Μεγάλο ποντάρισμα δεν θα κάνω διότι οι δύο ομάδες είναι πάρα πολύ κοντά και οποιοδήποτε προγνωστικό είναι ιδιαίτερα παρακινδυνευμένο. Θα ποντάρω λίγα χρήματα σε κάποια σκορκαστ και θα καλύψω το ανοιχτό μου στοίχημα ( Ολλανδία-Ισπανία Ζευγάρι τελικού απο 01/07 σε απόδοση 8).
Ολλανδία - Ουρουγουάη. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Όχι φυσικά όσο μας το πλασάρουν οι στοιχηματικές εταιρίες που δίνουν 1.50 περίπου στην νίκη της Ολλανδίας αλλά γύρω στο 1.90 θα ήταν μια πιο σωστή εκτίμηση. Οι Ολλανδοί που έρχονται με τα φρένα σπασμένα απο την προκριματική φάση, είναι έτοιμοι να κάνουν το κάτι παραπάνω σε αυτό το παγκόσμιο και να το σηκώσουν για πρώτη φορά. Απο την άλλη η ουρουγουανοί έκαναν το θαύμα τους και είναι ήδη επιτυχημένοι. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση στον τελικό, απλά θα έχουν λιγότερο άγχος. Οι απουσίες σε αυτό το παιχνίδι είναι δυστηχώς αυτές που κλέβουν την παράσταση. Ντε Βιελ και Ντε Γιονκ για Ολλανδία και Λουγκάνο (μπορεί να προλάβει), Φουσίλε, Λοδείρο και φυσικά ο Σουάρες για Ουρουγουάη. Για το σε ποιά ομάδα θα κοστίσουν περισσότερο πάλι ούτε λόγος να γίνετε. Οι ολλανδοί έχουν γερό πάγκο και θα ανταπεξέλθουν ενω οι ουρουγουανοί θα καταφύγουν σε λύσεις ανάγκης. Αντικαταστάτης του Σουάρες δεν υπάρχει πουθενά και η απουσία του είναι κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα. Διότι σκεφτείτε το απλά. Άλλο να πρέπει να προσέξουν Σουάρες και Φορλάν οι ολλανδοί και άλλο να πρέπει να προσέξουν μόνο Φορλάν. Διαφορά απο την γη στον ουρανό. Ξεκάθαρο λοιπόν το προβάδισμα στην Ολλανδία την οποί και θα τιμήσω όχι στο 1.50 του άσσου αλλά στο ημίχρονο τελικό. 

Πονταρίσματα:
1) Ημίχρονο ισοπαλία/ Τελικό Ολλανδία
Απόδοση μονού αποδεκτού: 3.90
Ποντάρισμα: 20 euro
Πιθανό κέρδος:78 euro
2) Ημίχρονο Ολλανδία/ Τελικό Ολλανδία
Απόδοση μονού αποδεκτού: 2.45
Ποντάρισμα: 15euro
Πιθανό κέρδος: 36.75 euro
3)Σκορκαστ: Πρώτος σκόρερ και σκορ: Μπάστιαν Σβάισταικερ 1-0
Απόδοση μονού αποδεκτού: 77
Ποντάρισμα: 2 euro
Πιθανό κέρδος: 144 euro
4) Πρώτος σκόρερ και σκορ: Τσάμπι Άλόνσο 1-0
Απόδοση μονού αποδεκτού: 100
Ποντάρισμα: 2 euro
Πιθανό κέρδος: 200 euro
5)Πρόκριση Γερμανίας και πρόκριση Ολλανδίας (κάλυψη του ανοίχτου στοιχήματος)
Απόδοση δυάδας:2.19
Ποντάρισμα: 30
Πιθανό κέρδος:65.70
Εκκρεμούν:
1)Ζευγάρι τελικού Ολλανδία - Ισπανία
Απόδοση μονού αποδεκτού: 8
Ποντάρισμα: 10 euro
Πιθανό κέρδος: 80 euro

Αρχικό ποσό: 1000 euro
Τωρινό υπόλοιπο: 1091.87 euro

100% για TifoziBET στις προβλέψεις των προημιτελικών


Φίλοι και φίλες του στοιχήματος γεια σας και πάλι,

Το απόλυτο είχαμε στις προηγούμενες μας εκτιμήσεις.

Πέρασε πανηγυρικά η πρόταση για πρόκριση της Ολλανδίας επί της 
-περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις- Βραζιλίας και μάλιστα με πολύ καλή τιμή, καθώς και η πρόκριση της Ουρουγουάης, παρότι η Γκάνα έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση σε ένα ομολογουμένως εκπληκτικό σε εξέλιξη αγώνα.
Η τρίτη επιτυχής πρόταση της στήλης ήταν το θεωρητικό πλεονέκτημα των δύο τερμάτων υπέρ της Παραγουάης. Πάντως η πολύ καλή Παραγουάη στάθηκε άτυχη και θα μπορούσε να προκριθεί επί της Ισπανίας.

Στον άλλο αγώνα που δεν ασχοληθήκαμε στοιχηματικά, η Γερμανία ήταν αυτή που συμπλήρωσε την τετράδα με εμφαντικό τρόπο αφού ισοπέδωσε την Αργεντινή του αλαζόνα Ντιεγκίτο με τεσσάρα. Μια Γερμανία να την πιεις στο ποτήρι και από την άλλη μια Αργεντινή τραγική και ασύνδετη να αποχαιρετά την διοργάνωση παρέα με την έταιρη υπερδύναμη του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος Βραζιλία.

Με αυτά και μ’αυτά λοιπόν και τις ευρωπαικές χώρες να κάνουν πάρτι έναντι των υπερεκτιμημένων ομάδων της Λατινικής Αμερικής, φτάσαμε κιόλας στους ημιτελικούς.

Τέσσερις ομάδες, ένα τρόπαιο.

Προχωρούμε στους ημιτελικούς..



Ουρουγουάη-Ολλανδία     Νίκη για Ολλανδία   (1.70) ,under 2.5 goals(1.60)

Σε ημιτελικό αγώνα Μουντιάλ δεν μπορείς να υποτιμήσεις καμιά ομάδα. Η Ουρουγουάη δεινοπάθησε με την Γκάνα αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Είναι πολύ καλό σύνολο με εξαιρετική αμυντική γραμμή. Η Ολλανδία απέδειξε ότι μπορεί και στα δύσκολα ενώ θυμίζει παλιές καλές εποχές. Οι Ολλανδοί ως καλύτερη ομάδα που είναι νομίζω ότι θα αξιοποιήσουν την χρυσή ευκαιρία που τους δίνεται να παραστούν στο μεγάλο τελικό. Δύσκολα βλέπω παράταση στο ματσάκι. Νίκη για Ολλανδία στο ενενηντάλεπτο. Μια άλλη επιλογή για όσους δεν θέλουν σημείο 1x2 σε τέτοιους αγώνες είναι το under 2.5 goals. Για τους λάτρεις των στατιστικών, αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στους τελευταίους 12 ημιτελικούς αγώνες (από το 1986 και μετά),μόνο σε δύο αγώνες σημειώθηκαν πάνω από δύο γκολ (over).
Σύμμαχος και η παράδοση λοιπόν. Η τελική επιλογή είναι δική σας φυσικά.


Γερμανία-Ισπανία      Ισοπαλία  (3.30)

Αγωνιστικά είναι πολύ κοντά οι δύο ομάδες κατά την άποψη μου. Σαφώς πιο πειθαρχημένο σύνολο η Γερμανία που αγωνίζεται ενάντια στο καλύτερο υλικό της διοργάνωσης. Ποιο από τα δύο στοιχεία θα επικρατήσει; Δίνω ένα μικρό πλεονέκτημα για πρόκριση στην Γερμανία λόγω ειδικού βάρους φανέλας, στο ενενηντάλεπτο όμως θεωρώ ότι δύσκολα θα υπάρξει νικητής.
Ποντάρουμε στην ισοπαλία.


Extra TIPS

Λόγω της κρισιμότητας των αγώνων, η στήλη θα επιχειρήσει και πρόβλεψη correct score/ακριβές σκορ αγώνα.
Σε συνδυασμό ή χωρίς, τα σκορ πληρώνουν καλά και αξίζουν το ρίσκο.

Ουρουγουάη-Ολλανδία       0-1       (6.50)

Γερμανία-Ισπανία                1-1      (6.50)



Σας χαιρετώ.

*Ολόκληρη η στήλη εδώ   http://worldcupspy.blogspot.com/p/tifozibet.html

Η συνέχεια

Ημιτελικά 

6 Ιουλίου Τρίτη
Ουρουγουάη - Ολλανδία (21:30 / "Cape Town Stadium", Cape Town) 

7 Ιουλίου Τετάρτη
Γερμανία - Ισπανία (21:30 / "Moses Mabhida Stadium", Durban) 

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

PallioStoiximata

                                                            04/07/2010 Ώρα 15:45

Πάει λοιπόν και η προημιτελική φάση: Μόλις τέσσερα παιχνίδια έμειναν ακόμη για να τελιώσει ακόμη ένα παγκόσμιο κύπελλο που παρά το νωθρό ξεκίνημα του και τα πολλά under, εξελίχθηκε στην φάση των νοκαουτ σε ένα συγκλονιστικό παγκόσμιο. Παιχνίδια γεμάτα ανατροπές, πολλές συγκινίσεις, χαμένα πέναλτι, μοιραίοι που γίνονται ωραίοι αλλά και ήρωες που γίνονται τραγικές φιγούρες είχε το μενού αυτής της φάσης. Απλά φέρτε στο νου σας τα ονόματα Ασαμόα Γκυάν, Καρντόζο, Μουσλέρα, Σοάρες, Κασίγιας, Μέλο, Σέζαρ...
Στο πρώτο χρονικά προημιτελικό έγινε ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο μπαμ. Οι οράνιε με άψογη τακτική και σύμμαχο την τύχη κατάφεραν να προκριθούν επι της Βραζιλίας. Απο την άλλη η βραζιλιάνοι αν και έδειξαν και πάλι τα γνωστά καλά στοιχεία τους προδόθηκαν απο τα πολλά νεύρα που είχαν στο γήπεδο. Τους θυμάμαι απο το 1 μέχρι το 90 να διαμαρτύρονται σε κάθε φάση που σφύριζε ο διαιτητής. Σαμπώς και αντιμετώπιζαν καμιά ομάδα που δεν είναι του χεριού τους αν παίξουν καλά και φοβόνταν. Ίσως ευθύνετε εκείνο το παιχνίδι με την Ακτή που τους τρόμαξε η προκλητική αδιαφορία του διαιτητή στα σκληρά μαρκαρίσματα των αφρικανών αλλά και πάλι τόση νευρικότητα δεν διακαιολογείτε. Οι ολλανδοί απλά έπαιξαν όσο μπορούσαν και εκμεταλλεύτηκαν τα δύο παιδαριώδη λάθη της βραζιλιάνικης άμυνας. Τόσο απλά. Προκρίθηκαν στην επόμενη φάση και δικαίωσαν εμάς που τους στηρίξαμε στοιχηματικά.
Στο βραδυνό παιχνίδι της πρώτης μέρας έγινε το πρώτο Γκραν Γκινιόλ παιχνίδι. Η Ουρουγουάη ήταν καλύτερη ομάδα και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα της Γκάνας αλλά οι γκανέζοι ήταν αυτοί που ευτύχησαν να προηγηθούν, όπως σχεδόν πάντα σε καθοριστικό χρονικό σημείο. Ο Μουντάρι μη έχοντας τί να κάνει την μπάλα και με την λήξη του ημιχρόνου να πλησιάζει εξαπόλυσε ένα δυνατό σουτ προς την εστία και απλά η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα ( ευθύνη  Μουσλέρα). Δεν μπορεί όσοι παρακολουθείτε χρόνια ποδόσφαιρο θα θυμηθήκατε το γκολ του Μιχαλάκη στο Καμπ Νου (καταπληκτική ομοιότητα). Στην συνέχεια και αφου η Ουρουγουάη ήταν καλύτερη ισοφάρισε και εκεί που όλα έδειχναν παράταση έγινε η φάση του μουντιάλ. Δεν θα την αναλύσω αφού είμαι σίγουρος πως την είδατε χιλιάδες φορές μέχρι τώρα απλά θα πω πως όλα τα λεφτά ήταν ο Σοάρες την ώρα που πάει η μπάλα στο δοκάρι. Κλαίει και κατευθύνεται στα αποδυτήρια και μετά απο ένα δευτερόλεπτο γελάει και πανυγηρίζει σαν παιδάκι. This is foutball!!!
Στο χθεσινό παιχνίδι τώρα του απογεύματος, η Γερμανία σκόρπισε στους τέσσερεις ανέμους την ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα. Μέχρι εκεί ήταν οι μπαταρίες της. Απέναντι σε μια δουλεμένη και τακτικά σωστή ομάδα οι ένδεκα ταλαντούχες μονάδες του Μαραντόνα δεν είχαν καμιά τύχη. Βοήθησε και το πρώτο γκολ που μπήκε με την έναρξη για να παίξουν οι γερμανοί το αγαπημένο τους ταμπούρι και να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις φωτιά. Οι αργεντινοί προσπάθησαν, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες και εφόσον δεν πέτυχαν τέρμα οι γερμανοί τους αποτελίωσαν με σκληρό τρόπο που δεν αρμόζει σε τέτοια ομάδα με τέτοια ιστορία. Κάτι τελευταίο που θέλω να πω για τους γερμανούς είναι ο τρόπος που κάνουν τα απλά πράγματα. Το απλό είναι "τοις πάσι γνωστό" πως είναι το πιο δύσκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο. Κι όμως αυτή η Γερμανία παίζει απλό ποδόσφαιρο.
Στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης, η Παραγουάη και η Ισπανία πρόσφεραν υπερθέαμα. Κυρίως οι λατίνοι που έδειξαν πως δεν έχουν τίποτα πλέον να ζηλέψουν απο τις ευρωπαικές "υπερομάδες", με άψογο στήσιμο στο γήπεδο απο άλλο ένα αργεντίνο προπονητή που διέπρεψε σε αυτήν την διοργάνωση έκλεισαν καλά τους χώρους στην άμυνα τους και σχεδόν έκλεψαν το παιχνίδι. Φάνηκαν άτυχοι όμως στο πέναλτι που αστόχησε ο Καρντόσο και αδικήθηκαν στην φάση του τέρματος του Βαλντές. Απο την άλλη οι ισπανοί τα βρήκαν σκούρα αλλά στο τέλος επιβίωσαν και μάλιστα βγήκαν και πιο δυνατοί απο την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Τώρα με τους γερμανούς θα πρέπει να δείξουν άλλο πρόσωπο σαφώς ανώτερο απο το χθεσινό. Au revoir Παραγουάη με τους 4 ενδεκαδάτους επιθετικούς σου και στο επανιδείν.
Στοιχηματικά τώρα είχαμε άλλη μια καλή φάση. Δυστηχώς λόγο φόρτου εργασίας δεν μπόρεσα τις προηγούμενες μέρες να κάνω κάποια πονταρίσματα που ήθελα αλλά αυτά που είχα πήγαν καλά. Απομένει τώρα να καλύψω το ζευγάρι του τελικού και να πάμε ταμείο.
Η ανάλυση της ημιτελική φάσης και τα επόμενα μου πονταρίσματα θα γίνουν αύριο το μεσημεράκι. Καλή σας μέρα...

Εκρεμούν:
1)Ζευγάρι τελικού Ολλανδία - Ισπανία
Απόδοση μονού αποδεκτού: 8 euro
Ποντάρισμα: 10
Πιθανό κέρδος: 80 euro


Αρχικό ποσό: 1000 euro
Τωρινό υπόλοιπο: 1091.87 euro