Live Scores


powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ημιτελική Φάση: Μια σύνοψη

Φτάσαμε αισίως στην Ημιτελική Φάση του Μουντιάλ. Παρά το νωθρό σε θέαμα ξεκίνημα στην φάση των ομίλων, τα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης έχουν ανταμείψει όλους τους ποδοσφαιρόφιλους με όμορφα γκολ, απίστευτες ανατροπές και φυσικά δράση και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η ανανεωμένη Ολλανδία ξεπέρασε το μεγάλο εμπόδιο της Βραζιλίας, ανατρέποντας το εναντίον της σκορ και τα υποτιμητικά προγνωστικά των απανταχού "ειδημόνων" του ποδοσφαίρου. Οι Ολλανδοί έπαιξαν ανοικτά, με πάθος, ομαδικότητα και ουσιαστικό παιχνίδι. Είχαν δηλαδή τα στοιχεία που καμία Βραζιλία απο το 1994 μέχρι και σήμερα δεν παρουσιάζει στο παιχνίδι της. Οι δικαιολογίες για ανικανότητα του προπονητή και ατυχία δεν μπορούν να κρύψουν το διαχρονικό αγωνιστικό κατήφορο της Βραζιλίας. 

Η Ουρουγουάη με την πορεία της στο Μουντιάλ δείχνει καλά διαβασμένη σε κάθε παιχνίδι, με συγκεκριμένους στόχους και στρατηγική στο παιχνίδι της. Έτοιμη να κτυπήσει στα σημεία αδυναμίας της αντίπαλης ομάδας, με παίκτες τεχνίτες αλλά ουσιαστικούς. Κατά την γνώμη μας η αυθεντική αντιπρόσωπος του λατινοαμερικάνικου στυλ ποδοσφαίρου, μαζί ίσως με την Παραγουάη και το Μεξικό, που αδικήθηκαν και θα μπορούσαν κάλλιστα να προχωρήσουν πιο πολύ στη διοργάνωση. Μακρυά από την εύνοια και την εμπορική προώθηση - υπερτίμηση Βραζιλίας-Αργεντινής, Πελέ-Μαραντόνα, Ρομπίνιο-Μέσι και πάει λέγοντας, έχουν μοναδικά όπλα το ταλέντο, το πάθος και την δύναμη.

Η Γερμανία έκλεισε στόματα και έδειξε πώς μια ομάδα μπορεί να συνδυάσει το αστείρευτο ταλέντο με το ουσιαστικό παιχνίδι. Με διαφορά το καλύτερο και ομορφότερο ποδόσφαιρο μέχρι τώρα στο Μουντιάλ, σκόρπισε τους νωθρούς και υπερόπτες Αργεντίνους του Μέσι και του Μαραντόνα, που στα λόγια ήταν παντού, από απόδοση όμως πουθενά. 

Η Ισπανία χρειάστηκε να σπαταλήσει πολλές δυνάμεις για να προκριθεί εις βάρος της μαχητικής Παραγουάης. Παρουσίασε την γνωστή της κατοχή της μπάλας στο χώρο του κέντρου αλλά δεν είχε ουσία και επιθετικότητα στο παιχνίδι της, ώσπου να την απελευθερώσει ο Βίγια με το γκολ του στο 83ο λεπτό. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στον ημιτελίκο με την Γερμανία...

Αναμένουμε τα ματς με αγωνία και αισιοδοξούμε για όμορφο θέαμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου