Live Scores


powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Απλά Ανώτερη...

Σπουδαία νίκη-πρόκριση με 3-2 πέτυχε η Ολλανδία στον ψεσινό ημιτελικό με την Ουρουγουάη. Οι "οράνιε", που είχαν την υπεροχή σε ολόκληρο σχεδόν το παιχνίδι, προηγήθηκαν στο 18' με κεραυνοβόλο σουτ του Βαν Μπρόνχορστ από τα 30+ μέτρα στο παραθυράκι του Μουσλέρα, ενώ προηγουμένως είχαν κάποιες ευκαιρίες. Η Ολλανδοί στα επόμενα 25 λεπτά δεν κατάφεραν να σκοράρουν ξανά, παρά την πίεση που έβαλαν στην εστία της Ουρουγουάης και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με 57% κατοχή της μπάλας.

Κάπου εκεί μίλησε η κλάση του Ντιέγκο Φορλάν. Το αστέρι της Ουρουγουάης, αφού προειδοποίησε για τις προθέσεις του σε 1-2 φάσεις προηγουμένως, βρέθηκε στο 41' ελεύθερος στο χώρο του κέντρου και με δυνατό σουτ από τα 30 μέτρα στον κεντρικό άξονα νίκησε τον Στεκέλενμπεργκ.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου περιμέναμε την Ουρουγουάη να έχει πλέον ορθοποδήσει και με καλύτερη ψυχολογία να προσπαθήσει να πάρει την πρωτοβουλία. Με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει, αν υπήρχε μια ομάδα που ήταν επικίνδυνη, αυτή ήταν η Ολλανδία, που δεν είχε καμία διάθεση να χάσει τον αγώνα και την πρόκριση. Στο 71' σε μια επίθεση των Ολλανδών, με γρήγορες προώθησαν τη μπάλα μπροστά, άλλαξαν παιχνίδι από δεξιά στα αριστερά και στα πόδια του Σνάϊντερ, που με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία, αφού κτύπησε και 2 φορές σε πόδια αμυντικών, αλλάζοντας ελαφρώς πορεία.

Δυο λεπτά αργότερα σε μια σέντρα από αριστερά, ο Ρομπέν με πολύ όμορφη κεφαλιά σκόραρε για την Ολλανδία και πλέον όλα φάνηκε να παίρνουν το δρόμο τους, αφού στη συνέχεια οι "Οράνιε" έχαναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη.

Το παιχνίδι δεν είχε ακόμα τελειώσει. Η "Σελέστε" σε μια από τις τελευταίες επιθέσεις τους κατάφεραν να σκοράρουν με τον Περέϊρα στο 92' και να αυξήσουν την αγωνία στο κατακόρυφο, αφού είχαν ακόμα 1-2 λεπτά να ισοφαρίσουν και μείνουν ζωντανοί. Δεν τα κατάφεραν όμως και η Ολλανδία πήρε μια μεγάλη και πανάξια νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, που περιμένει, μαζί με εμάς, τον αντίπαλό της....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου