Live Scores


powered by Agones.gr (livescore)

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

PallioStoiximata

                                                            04/07/2010 Ώρα 15:45

Πάει λοιπόν και η προημιτελική φάση: Μόλις τέσσερα παιχνίδια έμειναν ακόμη για να τελιώσει ακόμη ένα παγκόσμιο κύπελλο που παρά το νωθρό ξεκίνημα του και τα πολλά under, εξελίχθηκε στην φάση των νοκαουτ σε ένα συγκλονιστικό παγκόσμιο. Παιχνίδια γεμάτα ανατροπές, πολλές συγκινίσεις, χαμένα πέναλτι, μοιραίοι που γίνονται ωραίοι αλλά και ήρωες που γίνονται τραγικές φιγούρες είχε το μενού αυτής της φάσης. Απλά φέρτε στο νου σας τα ονόματα Ασαμόα Γκυάν, Καρντόζο, Μουσλέρα, Σοάρες, Κασίγιας, Μέλο, Σέζαρ...
Στο πρώτο χρονικά προημιτελικό έγινε ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο μπαμ. Οι οράνιε με άψογη τακτική και σύμμαχο την τύχη κατάφεραν να προκριθούν επι της Βραζιλίας. Απο την άλλη η βραζιλιάνοι αν και έδειξαν και πάλι τα γνωστά καλά στοιχεία τους προδόθηκαν απο τα πολλά νεύρα που είχαν στο γήπεδο. Τους θυμάμαι απο το 1 μέχρι το 90 να διαμαρτύρονται σε κάθε φάση που σφύριζε ο διαιτητής. Σαμπώς και αντιμετώπιζαν καμιά ομάδα που δεν είναι του χεριού τους αν παίξουν καλά και φοβόνταν. Ίσως ευθύνετε εκείνο το παιχνίδι με την Ακτή που τους τρόμαξε η προκλητική αδιαφορία του διαιτητή στα σκληρά μαρκαρίσματα των αφρικανών αλλά και πάλι τόση νευρικότητα δεν διακαιολογείτε. Οι ολλανδοί απλά έπαιξαν όσο μπορούσαν και εκμεταλλεύτηκαν τα δύο παιδαριώδη λάθη της βραζιλιάνικης άμυνας. Τόσο απλά. Προκρίθηκαν στην επόμενη φάση και δικαίωσαν εμάς που τους στηρίξαμε στοιχηματικά.
Στο βραδυνό παιχνίδι της πρώτης μέρας έγινε το πρώτο Γκραν Γκινιόλ παιχνίδι. Η Ουρουγουάη ήταν καλύτερη ομάδα και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα της Γκάνας αλλά οι γκανέζοι ήταν αυτοί που ευτύχησαν να προηγηθούν, όπως σχεδόν πάντα σε καθοριστικό χρονικό σημείο. Ο Μουντάρι μη έχοντας τί να κάνει την μπάλα και με την λήξη του ημιχρόνου να πλησιάζει εξαπόλυσε ένα δυνατό σουτ προς την εστία και απλά η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα ( ευθύνη  Μουσλέρα). Δεν μπορεί όσοι παρακολουθείτε χρόνια ποδόσφαιρο θα θυμηθήκατε το γκολ του Μιχαλάκη στο Καμπ Νου (καταπληκτική ομοιότητα). Στην συνέχεια και αφου η Ουρουγουάη ήταν καλύτερη ισοφάρισε και εκεί που όλα έδειχναν παράταση έγινε η φάση του μουντιάλ. Δεν θα την αναλύσω αφού είμαι σίγουρος πως την είδατε χιλιάδες φορές μέχρι τώρα απλά θα πω πως όλα τα λεφτά ήταν ο Σοάρες την ώρα που πάει η μπάλα στο δοκάρι. Κλαίει και κατευθύνεται στα αποδυτήρια και μετά απο ένα δευτερόλεπτο γελάει και πανυγηρίζει σαν παιδάκι. This is foutball!!!
Στο χθεσινό παιχνίδι τώρα του απογεύματος, η Γερμανία σκόρπισε στους τέσσερεις ανέμους την ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα. Μέχρι εκεί ήταν οι μπαταρίες της. Απέναντι σε μια δουλεμένη και τακτικά σωστή ομάδα οι ένδεκα ταλαντούχες μονάδες του Μαραντόνα δεν είχαν καμιά τύχη. Βοήθησε και το πρώτο γκολ που μπήκε με την έναρξη για να παίξουν οι γερμανοί το αγαπημένο τους ταμπούρι και να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις φωτιά. Οι αργεντινοί προσπάθησαν, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες και εφόσον δεν πέτυχαν τέρμα οι γερμανοί τους αποτελίωσαν με σκληρό τρόπο που δεν αρμόζει σε τέτοια ομάδα με τέτοια ιστορία. Κάτι τελευταίο που θέλω να πω για τους γερμανούς είναι ο τρόπος που κάνουν τα απλά πράγματα. Το απλό είναι "τοις πάσι γνωστό" πως είναι το πιο δύσκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο. Κι όμως αυτή η Γερμανία παίζει απλό ποδόσφαιρο.
Στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης, η Παραγουάη και η Ισπανία πρόσφεραν υπερθέαμα. Κυρίως οι λατίνοι που έδειξαν πως δεν έχουν τίποτα πλέον να ζηλέψουν απο τις ευρωπαικές "υπερομάδες", με άψογο στήσιμο στο γήπεδο απο άλλο ένα αργεντίνο προπονητή που διέπρεψε σε αυτήν την διοργάνωση έκλεισαν καλά τους χώρους στην άμυνα τους και σχεδόν έκλεψαν το παιχνίδι. Φάνηκαν άτυχοι όμως στο πέναλτι που αστόχησε ο Καρντόσο και αδικήθηκαν στην φάση του τέρματος του Βαλντές. Απο την άλλη οι ισπανοί τα βρήκαν σκούρα αλλά στο τέλος επιβίωσαν και μάλιστα βγήκαν και πιο δυνατοί απο την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Τώρα με τους γερμανούς θα πρέπει να δείξουν άλλο πρόσωπο σαφώς ανώτερο απο το χθεσινό. Au revoir Παραγουάη με τους 4 ενδεκαδάτους επιθετικούς σου και στο επανιδείν.
Στοιχηματικά τώρα είχαμε άλλη μια καλή φάση. Δυστηχώς λόγο φόρτου εργασίας δεν μπόρεσα τις προηγούμενες μέρες να κάνω κάποια πονταρίσματα που ήθελα αλλά αυτά που είχα πήγαν καλά. Απομένει τώρα να καλύψω το ζευγάρι του τελικού και να πάμε ταμείο.
Η ανάλυση της ημιτελική φάσης και τα επόμενα μου πονταρίσματα θα γίνουν αύριο το μεσημεράκι. Καλή σας μέρα...

Εκρεμούν:
1)Ζευγάρι τελικού Ολλανδία - Ισπανία
Απόδοση μονού αποδεκτού: 8 euro
Ποντάρισμα: 10
Πιθανό κέρδος: 80 euro


Αρχικό ποσό: 1000 euro
Τωρινό υπόλοιπο: 1091.87 euro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου