Live Scores


powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ονδούρα 0 - 1 Χιλή

Χιλή όπως λέμε Αργεντινή. Μια Χιλή απο άλλο πλανήτη παρουσιάστηκε στην αναμέτρηση με την Ονδούρα. Ο Βαλδίβια έμοιαζε με Τέβεζ, ο Σάντσεζ με Μέσσι και ο Φερνάντες με Ιγκουαίν. Ο μόνος που δεν έμοιαζε με τον ομόλογω του στην Αργεντινή ήταν ο Μπιέλσα στον πάγκο, ο οποίος δεν έμοιαζε σε τίποτα στο Μαραντόνα. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, γερά πνευμόνια, ταχύτατη ανάπτυξη και τρομερό πάθος είναι τα στοιχεία που έδειξε η Χιλή στον πρώτο της αγώνα την διοργάνωση. Νίκησε την Ονδούρα με 1-0 πολύ πιο εύκολα απο ότι δείχνει το τελικό σκορ. Απο την άλλη η Ονδούρα είχε να επιδείξει απλά εναν εξαιρετικό μαχητή στο χώρο του κέντρου, τον Παλάσιος, και τίποτα άλλο. Περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο σε όλο το πρώτο ημίχρονο κυρίως λόγο της εξαιρετικής απόδοσης που έπιασε η Χιλή. Το γκολ μετά απο ωραίο συνδιασμό απο τους χιλιανούς με τον Ίσλα να κάνει την παράλληλη μπαλιά απο τα δεξιά και τον Μπεαουσεχούρ να στέλλει την μπάλα στα δίκτυα με κοντινή προβολή.
Στον ίδιο ψηλό ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με την Ονδούρα να πιέζει πιο ψηλά και την Χιλή να εξακολουθεί να έχει την ίδια εικόνα με το πρώτο μέρος. Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο το παιχνίδι παρά τον καλό ρυθμό του δεν είχε σπουδαίες φάσεις. Κάπου στο 60 η Χιλή όμως ανέβασε ταχύτητα. Η πρώτη καλή φάση στο 60 με τους Βαλδίβια και Σάντσεθ να τα βάζουν με όλη την άμυνα της Ονδούρας αλλά το σουτ του τελευταίου απο καλή θέση έφυγε λίγο έξω. Συνέχεια δώθηκε στο 63 με νέα καταπληκτική ευκαρία για την Χιλή με τον Βιδάλ απο εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες να πασάρει με κεφαλιά στον Πόνσε ο οποίος απο το 1 μέτρο δεν κατάφερε να νικήσει τον Βιγιαδάρες. Στο 73 η Χιλή έχασε νέα διπλή ευκαιρία αλλά τα σούτ εξουδετερώθηκαν απο τον Βιγιαδάρες ενώ στο 75 έφτασε σε δεύτερο γκολ όμως ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα η Ονδούρα ούτε να πιέσει δεν μπόρεσε καθώς η Χιλή είχε συνέχεια κατοχή μπάλας και πίεζε για δεύτερο τέρμα.
Συμπερασματικά η Χιλή έκανε την καλύτερη εμφάνιση λατινικής ομάδας σε αυτήν την διοργάνωση. Το 1-0 την αδικά και ίσως ένα αποτέλεσμα 3-0 να ήταν πιο ενδεικτικό της διαφοράς ποιότητας των δύο ομάδων. Σημαντικό να αναφέρουμε πως η Χιλή είχε το στίγμα του κατα πολλούς κορυφαίου προπονητή στην Λατινική Αμερική, Μαρσέλο Μπιέλσα. Μια ομάδα πολύ δουλεμένη με πολλούς αυτοματισμούς μέσα στο παιχνίδι. Η Ονδούρα προσπάθησε φιλότιμα αλλά έιχε την ατυχία να πέσει πάνω σε μια πολύ ανώτερη ομάδα.


Αξιοσημείωτα:
  • O Κάρλος Παβόν σε ηλικία 36 χρονών ήταν βασικός για την Ονδούρα. Στην μέχρι τώρα καρίερα του άλλαξε 10 ομάδες,
  • Ο Βαλδίβια ο οποίος εντυπωσίασε ήταν μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακό πριν λίγες εβδομάδες,
  • Ο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ πέρασε αλλαγή στο παιχνίδι στο 80,
  • MVP του αγώνα ο Σάντσεζ
  • 48 χρόνια έχουν περάσει απο την τελευταία νίκη της Χιλής σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου