Live Scores


powered by Agones.gr (livescore)

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ολλανδία 1 - 0 Ιαπωνία: Άνθισαν οι τουλίπες

Η Ολλανδία και η Ιαπωνία αναμετρήθηκαν σήμερα για τον πέμπτο όμιλο. Οι ολλανδοί πήραν την πολύ σημαντική νίκη με 1-0 μια νίκη που τους εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση για την επόμενη φάση. Οι ιάπωνες προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα και τώρα θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου εναντίων της Δανίας
Πρώτο ημίχρονο: Κακό ποιοτικά το πρώτο ημίχρονο χωρίς φάσεις για γκολ. Η ολλανδία είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα χωρίς όμως να μπορέσει να γίνει απειλητική μπροστά απο την εστία του Καβασίμα. Το 69% κατοχή για την Ολλανδία λέει πολλά για τον αγώνα αλλά όχι όλη την αλήθεια. Οι Ιάπωνες είχαν πολύ καλό στησιμο μεσοαμυντικά και όποτε τους δινόταν η ευκαιρία έβγαιναν ταχύτατα στην αντεπίθεση. Την μεγάλη φάση μπορεί να μην την δημιούργησαν αλλά επιχείρησαν 5 σουτ έναντι στα 3 που επιχείρησαν οι ολλανδοί. Συμπερασματικά οι ολλανδοί στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησαν με συνεχές passing game να διασπάσουν την άμυνα των ιάπωνων αλλά η απουσία του Ρομπέν είναι κάτι παραπάνω απο αισθητή.
Δεύτερο ημίχρονο: Πολύ δυνατά μπήκαν οι ολλανδοί στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο το γρήγορο γκολ που θα διώξει το άγχος. Απείλησαν πρώτα σε δύο περιπτώσεις με τον Φαν Πέρσι και όπως συμβαίνει ως συνήθως η τρίτη ήταν η φαρμακερή.  Σε μια φάση που έχω την εντύπωση πως θα συζητηθεί πολύ. Ο Σνάιντερ εξαπολύει ενα κεραυνό έξω απο την περιοχή με την μπάλα να ξεγελάει τον Καβασίμα ο οποίος πάει να την διώξει όχι με γρονθιές αλλά με τα χέρια ανοιχτά και πιάνει αέρα (ίσως και απο λάθος υπολογισμό). Στην συνέχεια οι ιάπωνες ανέβηκαν. Πίεσαν για κανένα 25 λεπτο χωρίς όμως να μπορέσουν και πάλι να κάνουν την μεγάλη φάση. Αντίθετα η Ολλανδία απο το 80 και μετά, κυρίως με τις αλλαγές που έγιναν άρχισε να γίνετε πολύ απειλητική στις αντεπιθέσεις. Σε δύο φάσεις ακούμπησε το γκολ αλλά οι επιθετικοί της ήταν άστοχοι στα δύο τετ α τετ που τους παρουσιάστηκαν και παραλίγο να το πληρώσουν αυτό στο 90. Ο Καζάκι απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίση όταν βρέθηκε απέναντι απο τον Στεκέλεμπουργκ και έτσι η Ολλανδία πήρε μια δίκαιη αλλά αγχωτική νίκη. Συμπερασματικά: Οι ολλανδοί πέρασαν με άριστα τα δύο τεστ που είχαν χωρίς το Ρομπέν και τώρα με την προσθήκη του φαντάζει ικανή για τα πάντα σε αυτό το μουντιάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου