Live Scores


powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Η δική σου άποψη-Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην συζήτηση

Μια καινούρια ενότητα ξεκινούμε σήμερα (16/06) στο blog μας όπου θα μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς.
Θα θέτουμε ερωτήματα ή θέματα προς συζήτηση και οι επισκέπτες θα μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους (πάντα μέσα σε κόσμια πλαίσια) ώστε να γίνεται συζήτηση.
Οι συντάκτες του blog θα συμμετέχουν ενεργά και αυτοί στο εκάστοτε θέμα.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την Εθνική Ελλάδας.Η ερώτηση μας λοιπόν,προς εσάς είναι:

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα στην Εθνική ομάδα ώστε να χτυπήσει στα ίσα την Νιγηρία και να ανατρέψει τις μέχρι τώρα αρνητικές εντυπώσεις;Ποια τακτική θα μας δώσει την νίκη και ποια νέα πρόσωπα επιβάλλεται να αγωνιστούν;


*Όσοι θέλετε να συμμετέχετε,το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατάτε πάνω στον τίτλο αυτού του κειμένου και θα μεταφέρεστε στον τομέα της συζήτησης.
*Επίσης μπορείτε να κάνετε τα σχόλια σας κατευθείαν στην αντίστοιχη σελίδα του blog μας
''Η δική σου άποψη'' όπου θα μαζεύονται όλα τα ερωτήματα και όλες οι απαντήσεις-σχόλια.

13 σχόλια:

ALAn1 είπε...

Ότο Ρεχάγκελ «Μπορεί σε λίγες ημέρες να μην είμαστε πια μαζί, αλλά οι σχέσεις μας δεν θα χαλάσουν ποτέ. Όσα ζήσαμε δεν ξεχνιούνται»,


O Ότο Ρεχάγκελ μιλώντας στους παίχτες προσπάθησε να αλλάξει το αρνητικό κλήμα...
«Έχουμε ζήσει πολλά. Πανέμορφες στιγμές. Δεν θα αφήσουμε μια ήττα να χαλάσει τις διαπροσωπικές σχέσεις που χτίσαμε τόσα χρόνια. Μπορεί σε λίγες ημέρες να μην είμαστε πια μαζί, αλλά αυτή η άψογη ατμόσφαιρα που όλοι μας δημιουργήσαμε μέσα στην ομάδα αυτά τα εννέα χρόνια δεν θα χαλάσει ποτέ. Όσα ζήσαμε δεν ξεχνιούνται, ό,τι κι αν γίνει. Ούτε αλλοιώνονται. Στο κάτω-κάτω ήρθε μόνο μια ήττα, όχι η καταστροφή»

Στηρίζουμε τον Οτο και τους παίχτες του. Είμαστε μαζί τους και στα δύσκολα. Δεν ξενερώνουμε ποτέ...Ελλαδάρα ταξίδεψε μας !!!!!!!!

Pallios είπε...

Η εθνική Ελλάδος και ο Ρεχακλής είναι μέσα στην καρδιά μας ότι και να γίνει σε αυτό το μουντιάλ. Δεν ξεχνιόνται οι επιτυχίες που μας χάρισε αυτή η ομάδα ούτε βεβαίως και το πως πριν την αναλάβει ο Ρεχάγκελ ήταν μια μικρή ομάδα που βολόδερνε στην τρίτη με τέταρτη θέση στα προκριματικά είτε του euro είτε του παγκόσμιου κυπελου. Και αν τώρα είναι η ώρα για να φύγει, το πρώτο που οφείλουμε να σκεφτούμε είναι το τί προίκα μας αφήνει. Μια ομάδα με νοοτροπία νικητή, με συνεχόμενες προκρίσεις σε euro και mundial και το σημαντικότερο απο όλα μας έμαθε αυτός ο άνθρωπος να έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας. Μας έμαθε πως εμείς οι έλληνες αμα είμαστε ενωμένοι μπορούμε να κατακτήσουμε ολόκληρο τον κόσμο.
Επειδή όμως κανένας ποτέ δεν είναι υπεράνω κριτικής θα τολμήσω να κάνω λίγη καλοπροαίρετη κριτική στον Ρεχάγκελ. Θα ξεκινήσω με την άμυνα. Η αμυντική γραμμή του πρώτου αγώνα δεν ήταν λειτουργική. Κυρίως δεν έδεναν μεταξύ τους οι δύο στόπερ Βύντρα και Παπαδόπουλος. Λόγικο αφού δεν είχαν αγωνιστεί ξανά μαζί. Επίσης ο Σειταρίδης σε όλοκληρο τον αγώνα με την Κορέα είναι θέμα αν πέρασε 2 σέντρες όλες κι όλες. Η φετινή του απραξία φάνηκε με το παραπάνω.
Στο κέντρο τώρα η παρουσία του Τζιόλη είναι άκυρη. Ο άνθρωπος αν ήξερε να παίξει την θέση θα έπαιζε φέτος στο παναθηναικό. Πήρε πολλές ευκαιρίες τα τελευταία 4 χρόνια αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Κι όμως στην έθνικη βασικός. Αν είναι δυνατόν.
Τέλος για την επίθεση το μόνο που μου φαίνεται πιο λειτουργικό είναι η έξοδος του Χαριστέα και η είσοδος στην θέση του του Σαλπιγγίδη. Καλύτερη ενδεκάδα για εμένα είναι: Χαλκιάς κάτω απο τα δοκάρια, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος και Μόρας τριάδα στόπερ με τον Μόρα σε θέση λίμπερο για σκούπα, αριστερά τον Σπυρόπουλο και δεξιά τον Τοροσίδη. Κέντρο τους Κατσουράνη, Πατσατζόγλου να κόβουν και το Νίνη πιο μπροστά τους και επίθεση τον Γκέκα προωθημένο με τον Σαμαρά πίσω του.

κυανόλευκος είπε...

Ποντάρουμε στον εγωισμό και την αξιοπρέπεια των διεθνών μας

"Αυτό που θέλω να δω εγώ και πιστεύω πρώτα απ' όλα για τον εαυτό μου είναι να βγάλουμε τον εγωισμό και το πάθος που έχουμε ως Έλληνες και να δώσουμε ό,τι έχει ο καθένας για να πάρουμε τη νίκη" ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις του σχετικά με τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας εναντίον της Νιγηρίας ο Βασίλης Τοροσίδης κι εμείς αποφασίσαμε να...τον πιστέψουμε. Ποντάρουμε, λοιπόν, στον εγωισμό και την αξιοπρέπεια των διεθνών μας και στηρίζουμε την εθνική Ελλάδος ακόμα και...στοιχηματικά. Η διπλή ευκαιρία για νίκη ή ισοπαλία της εθνικής μας ομάδας δίνει 1.75 στη bwin κι εμείς αποφασίσαμε να το τιμήσουμε δεόντως. Αν μη τι άλλο δεύτερο μουντιάλ χωρίς βαθμό ή γκολ πάει πολύ για την εθνική μας αν και, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, η ήττα με 2-0 από τη Νότιο Κορέα στην πρεμιέρα ξύπνησε μνήμες 1994.

Italiano Tifosi είπε...

Είχα γράψει στις ''σφήνες'' τις προάλλες


Την τύχη σου την φτιάχνεις εσύ.

Δικαιολογίες τύπου ''σταθήκαμε άτυχοι'' θεωρώ ότι δεν χωράνε,δεν συνάδουν με την νοοτροπία που θα ΕΠΡΕΠΕ να έχει μια ομάδα που αγωνίζεται στο Μουντιάλ και έχει στόχους.
Και για να λέμε και του στραβού το δίκαιο βγάζοντας τις όποιες παρωπίδες,η αλήθεια είναι ότι οι μόνοι άτυχοι στον αγώνα του Σαββάτου ήταν οι Κορεάτες που πέτυχαν μόνο δύο γκολάκια.
Ας σοβαρευτούν λοιπόν κάποιοι και να κοιτάξουν πως θα αλλάξουν προς το θετικό τις αρνητικές εντυπώσεις που οι ίδιοι άφησαν στον κόσμο.

*Η στήλη στηρίζει ΕΛΛΑΔΑΡΑ μέχρι τελικής πτώσεως όχι μόνο επειδή πρέπει να την στηρίζει αλλά και γιατί πραγματικά πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας. Το είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή μετά την ήττα στις ''σφήνες'' , ότι η Εθνική ομάδα δεν πρέπει να τα βάλει κάτω,αρκεί βέβαια να το πιστέψει.

Καλή συνέχεια στην ΕΛΛΑΔΑ λοιπόν..

Με 2 λόγια..
Σοβαρότητα και πλήρης αυτοσυγκέντρωση στο στόχο και το θετικό αποτέλεσμα θα έρθει.
Από εκεί και πέρα,επιβάλλεται να γίνουν κάποιες επουσιώδεις αλλαγές στο σχήμα που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την αγωνιστική εικόνα της Ελλάδας.Αλλαγές τόσο στην τακτική αλλά και στα πρόσωπα.
Ίσως επανέλθω πριν τον αγώνα αναφέροντας το πλάνο που ευελπιστώ ότι θα μας κάνει ξανά περήφανους.

STELLA είπε...

H AΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΔΑ ΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ 2004 ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ ΝΙΝΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΑΔΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔςΣΕΙ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΡΥΘΜΟ!!!

Spaniolos είπε...

Καλησπέρα σε όλους...

Έχοντας διαβάσει τα σχόλια σας έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα. Όλοι πιστεύεται πως η Εθνική έχει δυνατότητες και σε αυτό θα συμφωνήσω και εγώ. Σε αυτό όμως που δεν μπορώ με τίποτα να συμφωνήσω είναι για τον πρώην προπονητή Ρεχάγκελ και για το αν μπορούμε να ασκήσουμε κριτική ή όχι σε κάποιον που έφερε το Euro στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος πρέπει να έχει σοβαρό πρόβλημα. Και εξηγούμαι....

Σίγουρα για την επιτυχία του 2004 έχει ένα μερίδιο και ο προπονητής. Αλλά δεν συμφωνώ ότι του αναλογεί το μεγαλύτερο. Ας μου πει κάποιος τί το σπουδαίο έκανε ο Ρεχάγκελ δηλαδή; Ο τρόπος παιχνιδιού με τον οποίο η Εθνική κατέκτησε του Euro το 2004 ήταν κάποια σπουδαία ανακάλυψη; Όλοι πίσω και στη κόντρα κάτι θα γίνει. Αυτή ήταν η τακτική του Ρεχαγκελ. Να μην θυμιθούμε τώρα τα παιχνίδια με Τσεχία και Γαλλία και το πως πέρασε η Ελλάδα.
Εγώ πιστεύω πως ο Γερμανός αν ήταν καλός προπονητής θα μπορούσε να εκμεταλευτεί το καλύτερο υλικό όλων των εποχών που έχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Αντί αυτού όμως έχει αποδειχθεί πως εκτός από το σύστημα του 2004 (το οποίο θα εφάρμοζε ο οποιοσδήποτε) ο Ρεχάγκελ φάνηκε ανάξιος να κτίσει πάνω στη μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών.
Δεν είναι δυνατών να είναι ο Σεϊταρίδης ο βασικός δεξιός μπακ, να βαπτίζεται ο Τοροσίδης αριστερός μπακ, να παίζει ο Τζιόλης βασικός αμυντικός μέσος και άλλα πολλά εκλήματα που έχει διαπράξει ο Γερμανός κατά καιρούς.
Ο Ρεχάγκελ όπως είπε και η Στέλλα έμεινε κολλημένος στο 2004. Δεν μπόρεσε να εκμεταλευτεί τη νέα φουρνιά ποδοσφαιριστών που βγήκε τα τελευταία χρόνια. Και μιλάω για τον Νίνη, τον Τζαβάλλα, τον Μανιάτη, τον Σηφάκη, τον Μήτρογλου.
Σε μια δύσκολη περίοδο για όλους τους Έλληνες με την οικονομική κρίση, ο Ρεχάγκελ ως άλλη Μέρκελ πλήγωσε ακόμα πιο πολύ τους απανταχού Έλληνες βυθίζοντας τους ακόμα βαθύτερα.

Κάπου διάβασα σήμερα ότι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Γερμανό θα διαδεχτεί ένας προπονητής ο οποίος έδειξε σε όλους ειδικά φέτος πόσο καλός προπονητής είναι. Και φυσικά δεν είναι άλλος από τον Φερνάντο Σάντος.

Pallios είπε...

@Spaniolos: Φίλε σπανιόλε η άποψη σου είναι σεβαστή. Αλλά θέλω στα πλαίσια του υγιεινού διάλογου να μου απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα που θα σου θέσω:
1) Τί έκανε η εθνική χωρίς το Ρεχάγκελ?
2) Θεωρείς πως ο Ρεχάγκελ δεν είναι σπουδαίος προπονητής τώρα? ή δεν ήταν ποτέ?
3) Αυτή το υλικό που έχει η Ελλάδα αυτήν την στιγμή και θεωρείς πως είναι το καλύτερο όλων των εποχών τί έχει για κέντρο? Θα ήθελα μια ενδεκάδα απο εσένα σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να γωνίζεται η Ελλάδα όπως έδωσα και εγώ.

Στα περισσότερα απο αυτά που έγραψες συμφωνώ απλά διαφωνώ κάθετα στο πως ο Ρεχάγκελ δεν πρόσφερε σε αυτήν την ομάδα. Για μένα ο Ρεχάγκελ σαν άλλος Χάρυ Πότερ ακούμπησε με το μαγικό του ραβδί αυτήν την ομάδα και την μεταμόρφωσε σε υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη. Απλά με χαλάνε κάποιες εμμονές που έχει με μερικούς παίχτες.

@ Stella: Στέλλα συμφωνώ μαζί σου για το πως ο Νίνης θα έπρεπε να είναι βασικός, αλλά είσαι σίγουρη πως θέλεις η Ελλάδα να αποκτήσει γρήγορο ρυθμό. Νομίζω τσουκου τσούκου ball και κανένα γκολ στην αντεπίθεση μας βολεύουν καλύτερα. Οι άλλες ομάδες είναι ποιοτικά ανώτερες και σε περίπτωση που ανοίξει ο ρυθμός νομίζω έχουμε μειονέκτημα.

Italiano Tifosi είπε...

Προς Spaniolos:

Υποβαθμίζεις ουσιαστικά τη συμβολή Ρεχάγκελ στην επιτυχία του 2004 και θεωρείς ότι μεγαλύτερο μερίδιο είχαν οι ποδοσφαιριστές.
Από την άλλη επιρρίπτεις την μεγαλύτερη ευθύνη για την τωρινή κατάσταση στον Ρεχάγκελ και λιγότερο στους ποδοσφαιριστές.
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και ας μην παραγνωρίζουμε την προσφορά ενός προπονητή που μετρά 3 στις 4 συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις και εκμηδένισε κάτι τεσσαροπεντάρες ρουτίνας από ομάδες δεύτερης διαλογής.Ναι,έκανε λάθη,έχει ορισμένες εμμονές όπως οι περισσότεροι Γερμανοί προπονητές αλλά δεν είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος του διαφαινόμενου ναυαγίου.

*Με Τσεχία και Γαλλία περάσαμε με κλεφτοπόλεμο γιατί ΜΟΝΟ έτσι μπορούσαμε να περάσουμε.Διέθεταν και οι δύο ομάδες πολύ καλύτερο υλικό τότε από την Ελλάδα και αυτό το γνωρίζαμε καλά.Οπότε επικράτησε η σωστή τακτική έναντι του θεάματος και του καλού ποδοσφαίρου.
Προσωπικά δεν με χάλασε καθόλου και το πανηγύρισα δεόντως.
Δεν μπορούσε μια Ελλάδα τότε να ανοιχτεί και να κατέβει με επιθετική φιλοσοφία γιατί θα επέστρεφε με μηδέν βαθμούς και τρεις συντριβές και πάλι εξιλαστήριο θύμα θα ήταν ο Ρεχάγκελ γιατί ''δεν έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει''.

ALAn1 είπε...

Φίλτατε spaniole τα επιχειρήματα σου είναι τελείως ατεκμηρίωτα. Η εμπάθεια σου για το Ρεχακελ μου θυμίζει προπονητές της κερκίδας που νομίζουν ότι τα γνωρίζουν όλα και κατηγορούν πάντα το προπονητή.
Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις σε πιο παιχνίδι το 2004 δεν αξίζαμε να κερδίσουμε εκτός απο το παιχνίδι με την Τσεχία?
Κερδίσαμε δυο φορές τους πορτογάλους στο σπίτι τους,!!! Τυχαίο?
Η εθνική πριν το Ρεχακελ είχε καμία επιτυχία ? Με το Ρεχακελ μετράμε 2 προκρίσεις σε ευρωπαϊκό και 1 σε παγκόσμιο !!!τυχαίο?
Φίλτατε spaniole ο Ρεχακελ είναι ο προπονητής που έδωσε στην εθνική μας αυτοπεποίθηση , την δίδαξε να έχει ενα συγκεκριμένο αγωνιστικό προφίλ και πάνω από όλα τους δίδαξε πως να έχουν στόχους .
Όσο για τους παίχτες το 2004 είχες ένα Ζαγορακη με εμπειρία και ηγετικά προσόντα είχες ένα Δελλα με εξαιρετικά προσόντα στην άμυνα είχες ένα Νικοπολιτη κάτω από τα δοκάρια με απίστευτη σταθερότητα είχες ένα Τσιαρτα οποίος είναι ο πιο τεχνίτης παίχτης που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Και σήμερα έχουμε τους παίχτες μπορεί να μην είναι τέτοιας ποιότητας αλλά είμαι σίγουρος ότι την πέμπτη θα μετανιώσεις για τα γραφωμενα σου

κυανόλευκος είπε...

Με τη λογική του Ρεχάγκελ

Παίδες, απλά μερικές σκέψεις για το Ρεχάγκελ:
1. Η κριτική (συμπεριλαμβανομένης και της αυτοκριτικής) γίνεται για να εντοπίζουμε τα λάθη μας και το κυριότερο να μαθαίνουμε από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνουμε.
2. Επομένως όταν κριτικάρουμε το Ρεχάγκελ και τις επιλογές του το κάνουμε με καλοπροαίρετο σκοπό και όχι επειδή θέλουμε το κεφάλι του επί πίνακι.
3. Ο Ρεχάγκελ είναι άνθρωπος και όπως κάθε άνθρωπος ΚΑΝΕΙ λάθη.
4. Ο Ρεχάγκελ ΈΧΕΙ εμμονές, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
5. Ένας από τους λόγους που χάσαμε το παιχνίδι με την Κορέα με τα χέρια κατεβασμένα ήταν γιατί ο Ρεχάγκελ έκανε λάθος επιλογές. Και εξηγούμαι:
Με ποια λογική δεν έπαιξε ο Κυριάκος στο παιχνίδι με την Κορέα, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς μας και βασικός και αναντικατάστατος στα πλείστα παιχνίδια της εθνικής μας;
Με ποια λογική δεν άρχισε το παιχνίδι ο Σαλπιγγίδης, μακράν ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής τα τελευταία ένα-δυο χρόνια;
Με ποια λογική έπαιξε βασικός ο Σεϊταρίδης, του οποίου τα παιχνίδια με τον παναθηναϊκό τη φετινή χρονιά είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός μας χεριού;
Με ποια λογική έπαιξε βασικός ο Τζιόλης, του οποίου τις δυνατότητες ξέρει όλη η Ελλάδα ότι είναι περιορισμένες (σ' αυτό βέβαια μπορούμε να δικαιολογήσουμε κάπως το Ρεχάγκελ γιατί η εμφάνιση του Τζιόλη στο ματς των προκριματικών με την Ουκρανία ήταν πολύ καλή).
Με ποια λογική πήρε στο μουντιάλ τον Καπετάνο και άφησε έξω το Μήτρογλου (καλά, αυτή είναι παλιά ιστορία αλλά anyway το αναφέρουμε γιατί δεν πιστεύω ότι ο Ρεχάγκελ ακόμα και ο ίδιος ο Καπετάνος το πίστευαν όταν έμπαινε εντός αγωνιστικού χώρου ότι μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού).
Και κυρίως με ποιο παραλογισμό -γιατί σ' αυτό ειλικρινά δε βλέπουμε απολύτως καμία λογική-έπαιξε ο Πατσατσόγλου, ένας παίκτης που δεν θυμόμαστε καν πότε έκανε την τελευταία (ποδοσφαιρική) εμφάνισή του με την Ομόνοια Λευκωσίας παρακαλώ (αν ήταν στην Μπαρτσελόνα μπορεί και να δικαιολογούσαμε το Ρεχάγκελ).
Αυτά, θεωρούμε ότι ο Ρεχάγκελ είχε μεγάλο μερίδιο στην ήττα της εθνικής μας αλλά ελπίζουμε ότι με τις επιλογές του αύριο θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας μας προς το καλύτερο. Αν το κάνει, τότε έστω και αν δεν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα δεν θα διστάσουμε ακόμα και να τον αποθεώσουμε.

Spaniolos είπε...

Επειδή είδα ότι το προηγούμενο μού σχόλιο προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις αποφάσισα να επανέλθω για να απαντήσω στις ερωτήσεις και στα σχόλια σας.

Κατ' αρχάς εγώ δεν είπα ποτέ ότι ο Ρεχάγκελ δεν έχει μερίδιο στην επιτυχία του 2004. Είπα απλά ότι για μένα δεν είναι ο κύριως υπεύθυνος για αυτή τη μεγάλη επιτύχια. Όποιος διαβάσει το κείμενο προσεκτικά θα το καταλάβει.
Όσο αφορά το τί έκανε η Ελλάδα πριν από το Ρεχάγκελ η απάντηση είναι γνωστή σε όλους. Το ερώτημα όμως δεν πρέπει να είναι τί έκανε η Ελλάδα στην προ Ρεχάγκελ εποχή αλλά γιατί μπόρεσε να κάνει ότι έκανε με το Ρεχάγκελ. Και πιο κάτω θα σας αναφέρω τους λόγους - συγκυρίες που η Εθνική κατάφερε ότι κατάφερε με τον Ρεχακλή.
1) Ο Ρεχάγκελ ανέλαβε σε μια περίοδο που στην Ελλάδα αγωνίζονταν παίχτες παγκόσμιας εμβέλειας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

2) Πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές τότε έκαναν καριέρα στο εξωτερικό (Δέλλας, Σεϊταρίδης, Ζαγοράκης, Χαριστέας, Καραγκούνης, Μπασινάς, Βρύζας, Γιαννακόπουλος κτλ)

3) Βρήκε την ΕΠΟ καλύτερα οργανωμένη από ποτέ υπό την προεδρία του Βασίλη Γκαγκάτζη.

Τώρα, επειδή δεν βγάζω καθόλου εμπάθεια όπως είπε κάποιος πιο πάνω ο οποίος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδρά λες και μιλούμε για κάποιο συγγενικό του πρόσωπο, ο Ρεχάγκελ έδωσε ένα και μοναδικό πράγμα το οποίο όμως ίσως να ήταν το πιο σημαντικό. ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ.

Πάμε τώρα παρακάτω. Ο Italiano Tifozi είπε ότι επιρρίπτω το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την τωρινή κατάσταση στον Ρεχάγκελ και όχι στους παίχτες. Μα είναι ποτέ δυνατόν να κατηγορήσω τον Σεϊταρίδη ο οποίος έχει να αγωνιστεί 2 χρόνια γιατί δεν είναι ο ίδιος ποδοσφαιριστής του 2004; Είναι δυνατόν να κατηγορήσω τον Γκέκα γιατί δεν σκοράρει όταν παίζει μόνος του στην επιθέση και το πιο κοντινό του στήριγμα είναι 25 μέτρα πίσω; Είναι δυνατόν να κατηγορήσω τον Τζιόλη γιατί δεν κάνει το κάτι παραπάνω όταν ποτέ δεν το έκανε; Μπορώ να πω για όλους τους παίχτες κάτι αρνητικό. Το θέμα δεν είναι το τί δεν κάνουν οι παίχτες. Το θέμα είναι ότι κάποιος τους βάζει και πιστεύει πως μπορούν ενώ ακόμα και οι ίδιοι ξέρουν ότι δεν....

Για το ποιοί παίχτες θα έπρεπε να παίζουν κατά τη γνώμη μου αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω αφού οι απαιτήσεις ενός αγώνα αλλάζουν κάθε φορά αναλογα με τον εκάστοτε αντίπαλο.

Παρόλα αυτά μία ιδανική ενδεκάδα θα ήταν:
Τζόρβας στο τέρμα.
Στην άμυνα από αριστερα οι Τζαβέλλας, Κυργιάκος, Μόρας, Μανιάτης
Στο κέντρο ο Σαμαράς αριστερά, Σαλπιγγίδης δεξιά και στον άξονα Τοροσίδης, Καραγκούνης, Νίνης
Και στην επίθεση ο Γκέκας.

Θα παρακαλούσα όλους προτού προβούν σε όποια σχόλια να διαβάσουν προσεκτικά τι λέω και αν κάπου διαφωνούμε εδώ θα είμαστε για περαιτέρω εξηγήσεις. Δεν ζητάω από κανένα να εkστερνιστεί τις απόψεις μου. Αυτό όμως που ζητάω είναι να βγάλουμε τις παρωπίδες και να αντιληφθούμε επιτέλους κάποιες αλήθειες. Μάγοι υπάρχουν μόνο στα παραμύθια, και τα παραμύθια είναι για μικρά παιδιά.

Αυτά τα γράφω πριν από το σημερινό παιχνίδι και δεν θα αλλάξουν όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία στην Εθνική

Με φιλικους χαιρετισμούς
Spaniolos

ALAn1 είπε...

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Νιγηρία και έγραψε ιστορία. Ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το πρώτο γκολ της Ελλάδας σε Μουντιάλ, ενώ ο Τοροσίδης ολοκλήρωσε την ανατροπή και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε τη πρώτη νίκη και ελπίζει σε πρόκριση


Αφιερωμένο στους μίζερους και κλαμένους ...προπονητές της κερκίδας
Που είστε αλήθεια να μας πείτε για το Ρεχακελ και τους παίχτες τους?
Αλήθεια θέλω να βγει ένας και να μας εξηγήσει πως ένιωθε σήμερα μετά από όλες αυτές τις κριτικές και τις γκρίνιες?
Αδέρφια...
Η ελλαδαρα νίκησε όχι με κλεφτοπόλεμο μια παραδοσιακή ομάδα του μουντιάλ
Αλλά παίζοντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που είδαμε στο μουντιάλ.
Δεν θέλω να πω περισσότερα...
Καλή πρόκριση!!!!!!!
Υ.Γ Φιλτατε SPANIOLE ελπίζω να ανακαλεσες ...και να μετάνιωσες. Αν όχι περαστικά σου.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου