Live Scores


powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Σφήνα-Το συνονθύλευμα ποδοσφαίρου και η αγγλική κολώνια που κρατάει χρόνια


Κατάντησε γραφικό το παραμυθάκι με την Αγγλία.
Κάθε μεγάλη διοργάνωση,για λόγους που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν αυτοανακηρύσσονται φαβορί.
Ευτυχώς ή δυστυχώς,παρασύρουν αρκετούς.Λίγο το μάρκετινγκ,λίγο οι πρώην αποικίες και η επιρροή (η αλήθεια να λέγεται) που εξακολουθούν να ασκούν ως κράτος και το γλυκό δένει.
Η Αγγλία επιβάλλεται να είναι μέσα στα πρώτα φαβορί.
Κι ας μην έχει ιστορικό υπόβαθρο.Και ας κατέκτησαν το μοναδικό τους τίτλο το 1966 στο Λονδίνο επειδή ΕΠΡΕΠΕ να το πάρουν.Μάλιστα το κατάφεραν με ένα τέρμα που αμφισβητείται μέχρι και σήμερα.

Με ποιο τερματοφύλακα θέλεις τίτλο;Με ποιους επιθετικούς; Πέραν του Ρόυνει,που για μένα είναι κατάντια μια ομάδα (που θέλει και Παγκόσμιο τίτλο παρακαλώ) να στηρίζεται εξ’ολοκλήρου στις ορέξεις ενός και μόνο ποδοσφαιριστή.

Τι έχεις καλύτερο από Ολλανδία Γερμανία και Ιταλία για να θεωρείσαι επικρατέστερο ή ισάξιο φαβορί  με αυτές τις ομάδες;

Πόσο περισσότερο ειδικό βάρος έχουν οι φανέλες της Γερμανίας,της Ιταλίας,της Βραζιλίας από τη δική σου;

Πως μπορώ να πάρω στα σοβαρά τέτοια ομάδα όταν ξέρω ότι με μαθηματική ακρίβεια θα πάρει αυτό που πάντα παίρνει τα τελευταία 44 χρόνια σε όλες ανεξαιρέτως τις διοργανώσεις;
Δηλαδή το απόλυτο τίποτα;

Αλήθεια το έχω απορία..

*Διευκρινίζω ότι η άποψη μου για την Αγγλία είναι διαχρονική και δεν περίμενα τον τελευταίο αγώνα για να εξάγω τα συμπεράσματα μου.
Είναι η ίδια άσφαιρη προβληματική ομάδα που παρακολουθούμε εδώ και πολλά χρόνια.Και ήρθε και ο βασιλιάς του κατενάτσιο Καπέλο για να ολοκληρωθεί το γνωστό και βασανιστικό πλην ανούσιο αντι-ποδοσφαιρικό παραλήρημα.Τίποτε λιγότερο,τίποτε περισσότερο..

4 σχόλια:

Pallios είπε...

Φίλε Italiano Tifozi για να δικαιώσω το άρθρο σου απλά θα γράψω πως ντρέπομαι για το στοίχημα που πρότεινα σήμερα. Είχα ποντάρει στο κίνητρο της πρώτης θέσης και είπα πως μπορούν να νικήσουν με χάντικαπ ενα γκολ στην Αλγερία. Υπολόγισα περισσότερο το κίνητρο απο την ικανότητα. Δεν ξέρω αν σε περίπτωση που περάσουν (ακόμα και αυτή πρόβλεψη είναι πολύ επισφαλής) και πέσουν με καμιά ομάδα ιστορικά δυνατή τύπου Γερμανία, θα τους βοηθήσει αυτό το στύλ ποδοσφαίρου. Η άμυνα είναι καλό σύστημα όταν αντιμετωπίζεις ομάδες ανώτερες και όχι κατώτερες όπως σήμερα.
Σήμερα ήταν απλά τραγικοί

Italiano Tifosi είπε...

Φίλε Pallios,δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι για προβλέψεις που έχεις κάνει,το στοίχημα είναι μέρος του ποδοσφαίρου και ο καθένας ποντάρει ανάλογα με υποκειμενικά κριτήρια,όπως και να΄χει μια χαρά τα πάει η στήλη σου.
Από εκεί και πέρα η υπερεκτιμημένη Αγγλία δεν διαθέτει καν τα φόντα μεγάλης ομάδας.
Ακούσαμε από κάθε λογής ανευθυνο-υπεύθυνο για τον καλύτερο προπονητή που είχε ποτέ η Αγγλία και το καλύτερο υλικό των τελευταίων χρόνων.
Το τελευταίο δεν το αποκλείω,ίσως η Αγγλία να διαθέτει το καλύτερο υλικό των τελευταίων τριάντα χρόνων ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
Αυτό είναι θέμα δικό τους και ας τα βρουν μεταξύ τους αν όντως ισχύει.Μήπως όμως ο Καπέλο, ο ορισμός του κατενάτσιο, να είναι απλά άλλος ένας περαστικός προπονητής ρουτίνας στον αγγλικό πάγκο;Μήπως θυσιάζει παίχτες κλειδιά για χάριν του αποτελέσματος και της δικής του αμυντικής φιλοσοφίας;
Μήπως αν οι Άγγλοι ψάξουν να βρουν τι πάει λάθος και σταματήσουν αυτή την καραμέλα
του τύπου πάντα κάτι άλλο φταίει και ποτέ τους οι ίδιοι,να καταφέρουν κάποια στιγμή να διακριθούν;

Pallios είπε...

Φίλε Italiano Tifozi η αυτοπεποίθηση μου όταν παίζω στοίχημα είναι πάντα ψηλά. Απλά η έμπνευση μου για άνετη νίκη της Αγγλίας εκ του αποτελέσματος ήταν τουλάχιστο τραγική. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό και πάμε στο θέμα μας. Η Αγγλία διαθέτει ίσως το καλύτερο κέντρο της διοργάνωσεις βάση ονομάτων. Τζέραρντ, Λάμπαρντ και Μπάρι είναι παίχτες που θα ήθελε κάθε ομάδα. Απλά αυτό δεν βγαίνει στο γήπεδο. Υπάρχει και η άποψη που λέει πως οι δύο άσσοι της ομάδας αλληλοακυρώνονται όταν αγωνίζονται στην ίδια ενδεκάδα. Επίσης δυστηχώς για τους άγγλους δεν έχουν τερματοφύλακα και πλάγια εξτρέμ καθώς για την επίθεση θεωρώ πως ο Ρούνει φτάνει και περισσευει.
Τέλος για τον Καπέλο είναι όντος προπονητής full αμυντικός αλλά ο άνθρωπος όπου πήγε πήρε τίτλους. Κι αυτό είναι που μετράει. π.χ. Δεν θα θυμάται κανένας πως απέκλεισε η Ιντερ του Μουρίνιο την Μπαρτσελόνα φέτος παρα μόνο πως η Ίντερ έκανε triple crown. Απο θέαμα θα συμφωνήσω, είναι μηδέν οι ομάδες του Καπέλο και συνήθως προκαλούν προβλήματα στα μάτια αλλά στο τέλος όταν πέρνουν το τρόπαιο όλα είναι μέλι γάλα.
Για την υπεροψία των άγγλων δεν υπάρχει καλύτερη τιμωρία απο τους γρήγορους αποκλεισμούς τους σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

P.S. Θα ήθελα να δω τους άγγλους στα νοκ αουτ παιχνίδια. Ειδικά απέναντι σε μεγάλα φαβορί για τον τίτλο.

Italiano Tifosi είπε...

Φίλε Pallios,είναι άγραφος κανόνας,ομάδα που δεν διαθέτει μεγάλο σε αξία τερματοφύλακα δεν μπορεί να πάρει Μουντιάλ.
Τώρα για τον Καπέλο,δεν αμφισβητώ ότι θήτευσε με επιτυχία ως προπονητής σε μεγάλες ομάδες όπως η Μίλαν,η Ρόμα,η Γιούβε και η Ρεάλ.
Όμως η καριέρα του βρίσκεται σε κάθετη πτώση.
Η φιλοσοφία του πλέον δεν ταιριάζει με τα σημερινά δεδομένα.Το ποδόσφαιρο έχει εκσυχρονιστεί και αυτός βρίσκεται ακόμα ποδοσφαιρικά στη δεκαετία του 80'.Μην ξεχνάς ότι στο δεύτερο του πέρασμα από τη Ρεάλ το 2007 έγινε δέκτης εντονότατης κριτικής από τα ισπανικά ΜΜΕ λόγω του τραγικού ποδοσφαίρου που έπαιζε η Ρεάλ.Διέθετε ίσως το καλύτερο υλικό η Ρεάλ όμως και το πήρε,στη συνέχεια ο ίδιος απολύθηκε κακήν κακώς.

Δημοσίευση σχολίου