Live Scores


powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Οι 23 εκλεκτοί

Πολλές εκπλήξεις από τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και οι Βαλντές, Γιορέντε και Πέδρο θα είναι στους 23 για τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Εκτός οι Νεγρέδο, Γκουίθα, Σένα, μέσα ο Μαρτσένα


Τερματοφύλακες: Κασίγιας (Ρεάλ Μ.), Βαλντές (Μπαρτσελόνα), Ρέινα (Λίβερπουλ)

Αμυντικοί: Καπντεβίγια (Βιγιαρεάλ), Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα), Πικέ (Μπαρτσελόνα), Αλμπιόλ (Ρεάλ), Ράμος (Ρεάλ), Αρμπελόα (Ρεάλ), Μαρτσένα (Βαλένθια)

Μέσοι: Αλόνσο (Ρεάλ), Μπούσκετς (Μπαρτσελόνα), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Φάμπρεγκας (Άρσεναλ), Μαρτίνες (Αθλέτικ)

Επιθετικοί: Νάβας (Σεβίλλη), Σίλβα (Βαλένθια), Μάτα (Βαλένθια), Τόρες (Λίβερπουλ), Βίγια (Μπαρτσελόνα), Πέδρο (Μπαρτσελόνα), Γιορέντε (Αθλέτικ)



Πάμε να δούμε αναλυτικά τους εκλεκτούς για κάθε γραμμή...


Τερματοφύλακες
Δίκαιες πέρα για πέρα οι επιλογές των τριών "φύλακων" της ισπανικής εστίας από τον Ίβηρα τεχικό. Θα ήταν μεγάλη έκπληξη κατ' εμέ αν δεν καλούσε τον Βαλντές ο οποίος ειδικά φέτος άφησε πίσω του τις αστάθειες που παρουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιώντας καταπληκτική χρονιά. Όσο για τον Άγιο Ίκερ και τον Ρέινα αποτελούν σταθερές αξίες για την υπεράσπιση του τέρματος της εθνικής Ισπανίας.



Αμυντικοί

Βλέποντας κάποιος την αποστολή που επέλεξε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να πάρει μαζί του στην Νότια Αφρική είμαι σίγουρος πως, αν όχι όλοι, σίγουρα οι περισσότεροι θα αντιδράσουν σε ένα κυρίως όνομα. Και αυτό δεν είναι άλλο από το όνομα του μπακ της Ρεάλ, Αλβάρο Αρμπελόα. Θα μου πει κάποιος και ποιον να πάρει στη θέση του; Αυτό δεν είμαι αρμόδιος να το πω εγώ αλλά δεν δέχομαι πως σε ολόκληρη Ισπανία (μιλάμε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης) καλύτερος αριστερός μπακ είναι ο Αρμπελόα.

Ένας Αρμπελόα ο οποίος στη σεζόν που μόλις τελείωσε αποτελούσε, στα περισσότερα παιχνίδια, την "τρύπα" στην άμυνα της Ρεάλ, που κάθε φορά που επιχειρούσε να βγάλει μια σέντρα η μπάλα πήγαινε είτε απευθείας εκτός γηπέδου είτε στην άλλη πλευρά του γηπέδου εκτός μεγάλης περιοχής.
Για το αν θα δικαιωθεί ο εκλέκτορας της Πρωταθλήτριας Ευρώπης θα το δούμε στο γήπεδο.

Κατά τα άλλα λογικές οι επιλογές.

Μέσοι
Απολύτως σωστές οι επιλογές για την μεσαία γραμμή. Στη μόνη περίπτωση που ίσως κάποιοι να έχουν ενστάσεις είναι η κλήση του μέσου της πρωταθλήτριας Ισπανίας Σέρχιο Μπούσκετς που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Μάρκος Σένα.

Επιθετικοί
Σημαντικά ανανεωμένη η επιθετική γραμμή των Ισπανών με τα ονόματα των Χεσούς Νάβας, Μάτα και Πέδρο να κάνουν εντύπωση αλλά ποιός θα μπορούσε να αφήσει κάποιον από τους τρεις εκτός μετά την φετινή τους χρονιά; Όσο για τον επιθετικό της Αθλέτικ Φερνάντο Λιορέντε, κέρδισε με το σπαθί του τη θέση από τον "Τούρκο" Γκουίθα ο οποίος μετά την γκάφα ολκής της Φενέρ την τελευταία αγωνιστική με αποτέλεσμα την απώλεια του τίτλου στο τουρκικό πρωτάθλημα μένει εκτός και από τη γιορτή του ποδοσφαίρου.



Τα ερωτηματικά:
Ερωτηματικό σε ποιά κατάσταση θα βρεθούν στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής αποτελούν δύο από τα μεγάλα όπλα της Εθνικής Ισπανίας. Δεν μιλάμε για άλλους εκτός από τον Φερνάντο Τόρες αλλά και τον Σεσκ Φάμπρεγκας. Και οι δύο προέρχονται από μακροχρόνιους τραυματισμούς οι οποίοι τους κράτησαν εκτός γηπέδων για αρκετούς μήνες.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές το ταλέντο των οποίων δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονώς ότι ποδοσφαιριστές χωρίς παιχνίδια στα πόδια πάντα θέλουν χρόνο για να αποδώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους.




Ότι και να πούμε όμως καθρέφτης για όλους αποτελεί ο αγωνιστικός χώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου